Support

Lorem ipsum dolor sit amet:

24h / 365days

We offer support for our customers

Mon - Fri 8:00am - 5:00pm (GMT +1)

Get in touch

Cybersteel Inc.
376-293 City Road, Suite 600
San Francisco, CA 94102

Have any questions?
+44 1234 567 890

Drop us a line
info@yourdomain.com

About us

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit.

Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus. Donec quam felis, ultricies nec.

Travniška jabolka, bogastvo naše krajine.

Travniški sadovnjaki skozi stoletja oblikujejo našo kulturno krajino. V njih najdemo pravo zakladnico avtohtonih sadnih sort in vrst. So dragocene zelene oaze genetske, vrstne in ekosistemske raznovrstnosti, so nosilci estetske vrednosti naše kulturne krajine.

V Prlekiji in Prekmurju lahko najdemo še številne lepo urejene travniške sadovnjake, za katere ponekod skrbi že tretja ali četrta generacija lastnikov. Veliko sadovnjakov pa je s padcem poslednjega drevesa za vedno izginilo. Želimo jih ohraniti. Možne so različne poti, pristopi in razmišljanja. Vendar jih lahko samo skupaj uspešno prehodimo.

Veseli nas, da imamo priložnost, skupaj s partnerji, v operaciji »Blaženje podnebnih sprememb v kmetijstvu skozi socialne inovacije«, sofinancirana iz sredstev EKSRP, vzpostaviti sistem »od sadovnjaka do kupca«. Jabolčni krhlji HUDO DOBRO so naša prva pot iz sadovnjaka do mize. Krhljem sledijo jabolčna čežana in inovativni SADNI TRAKCI FRUUUŠ.  Skupaj bomo lahko vrnili vrednost temu čudovitemu sadju in tako prispevali k ohranjanju ekstenzivnih travniških sadnih vrtov.

Blagovna znamka HUDO DOBRO želi s proizvodnjo dosegati čim širše družbene učinke. V svoje delo  vključuje invalidne in težje zaposljive osebe, ki aktivno sodelujejo v celotnem procesu od obiranja do same proizvodnje in pakiranja proizvoda. Travniški sadovnjaki lahko ustvarjajo tudi nova delovna mesta.

Našim jabolčnim izdelkom  posebne arome in raznolike okuse dajejo stare avtohtone sorte jabolk kot so bobovec, kanadka, carjevič, krivopecelj, štajerski pogačar, mošancelj, jonatan, zlata parmena, ki so nabrana v  tradicionalnih travniških sadovnjakih. Okusi segajo od sadne sladke do sladko-kisle in sveže kisle, kar daje bogato doživetje okusov. Jabolka vsebujejo vitamine A, B1, B2, B6, C in folno kislino, veliko kalija, železa in cinka ter 10 % dnevne potrebe po vlakninah. Ob številnih blagodejnih učinkih jabolka uravnavajo prebavo in stabilizirajo črevesno floro ter tako krepijo imunski sistem, topijo sečno kislino ter znižujejo raven holesterola v telesu.

Vsi izdelki iz travniških jabolk HUDO DOBRO so naravni izdelek, niso žveplani in ne vsebujejo konzervansov.

Klaus Požgan

Kontakt: JEDRO – zavod za razvoj socialne ekonomije, Ljutomer, so. p., e-mail: info.jedro@gmail.com

SKUPINA HUDO DOBRO - zaposlitveni center

Kaj je zaposlitveni center?

Pravilnik določa, da je zaposlitveni center pravna oseba posebnega pomena, ki se ustanovi z namenom zagotavljanja zaščitenih delovnih mest za invalide, ki zaradi invalidnosti dosegajo od 30 do 70 % pričakovanih delovnih rezultatov in jim je Zavod Republike Slovenije za zaposlovanje izdal odločbo, da so zaposljivi le na zaščitenih delovnih mestih.

Pridobitev statusa zaposlitvenega centra

Zavod TRS Renkovci je bil ustanovljen leta 2020, s pridobitvijo statusa zaposlitvenega centra leta 2022 pa se je preimenoval v SKUPINO HUDO DOBRO. Od ustanovitve dalje so v delovni proces vključeni invalidi, ki s pomočjo strokovnih delavcev oziroma mentorjev soustvarjajo kulinarične produkte blagovne znamke HUDO DOBRO, od leta 2022 pa tudi zgodbo Hiše gibanice.

Blagovna znamka HUDO DOBRO tesno povezuje SKUPINO HUDO DOBRO, Zaposlitveni center BM Ljutomer in socialno podjetje JEDRO Ljutomer, katerih dejavnost temelji na zagotavljanju zaščitenih delovnih mest za invalide s področja Pomurja.

Zaposlitveni center BM je status pridobil leta 2015 in poslovno sodeluje z nekaterimi podjetji v Prlekiji, katera z njihovim delom uveljavljajo tudi nadomestno invalidsko kvoto in si s tem znižajo stroške dela. Prevzamejo tudi lažja ročna dela in dela zelenega programa.

 

HUDO-DOBRO 2023. Vse pravice pridržane.
You are using an outdated browser. The website may not be displayed correctly. Close